HockeyNews
PLUS

Klart: Vejdemo är tillbaka i Djurgården – så långt är kontraktet

(26478) Lukas Vejdemo
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 8 februari 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Lukas Vejdemo, 27, är tillbaka i Djurgården.
På onsdagen presenterades han av Stockholmsklubben.

Skadan på JVM-forwarden Jonathan Lekkerimäki gör att han kommer att bli borta till början av april, enligt prognosen efter måndagens fotskada. Ett tufft slag för stortalangen.

Djurgården har i sin tur hittat en forward med lite andra egenskaper och det är nu klart att den mångsidige centern Lukas Vejdemo vänder tillbaka till Stockholm efter fyra säsonger i NHL-klubben Montreals organisation.

Vejdemo har rehabtränat hela hösten och vintern efter en operation i baksidan av låret förra våren.

– Väldigt kul att ha Lukas tillbaka! Det är en fantastisk person och spelare, som varit borta i Nordamerika några år och byggt sig en stor erfarenhet. Vi får in en smart, skridskostark och fysisk spelare, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till klubbens hemsida.

LÄS MERDjurgården om jakten på nyförvärv och oroande skadorna: "Bekymmersamt"

Lukas Vejdemo kommer att behöva träna med Djurgården ett tag innan han kan spela. Kontraktet gäller för den här säsongen med möjlighet att förlänga över nästa säsong.

– Lukas har varit borta i närmare ett år, efter att ha ådragit sig en allvarligare skada under AHL-slutspelet förra våren. Efter sin operation har han fram till dags dato arbetat med sin rehab och nu varit på isen i ett antal månader. Det är fortfarande ett antal veckor kvar innan vi ser att han ska kunna vara tillbaka i spel med bästa tänkbara förutsättningar, just för att det inte ska vara risk för några följdskador, fortsätter Stoppel.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!